Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ι need a hero

Της Κατερίνας Βουγιούκα 


Πέρασε κιόλας ένας χρόνος και είμαστε πάλι εδώ για το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2014. Το 13ο κατά σειρά Πεδίο Δράσης Κόδρα, φέτος ψάχνει τον ήρωά του. Ο Δημήτρης Μιχάλαρος, διευθυντής του ΠΔΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και οι συνεπιμελητές του Ανθή Αργυρίου και Παναγής Κουτσοκώστας σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες των τεσσάρων ατομικών εκθέσεων και της μιας ομαδικής είναι αυτοί που θα μας δείξουν μια άλλη ματιά των ηρώων.
Η θεματική της φετινής έκθεσης είναι «I need a hero -Πολύτιμες Ύλες σε Σπουδαίους Καιρούς», και επικεντρώνεται στο θέμα των ηρώων και του ηρωικού παραδείγματος με μία διάθεση ενδοσκόπησης απέναντι στην ιστορική αφήγηση, το αρχαιολογικό απόθεμα, τις αποτυπώσεις του εθνικού φαντασιακού και τις προεκτάσεις που προσφέρει η σύγχρονη εικαστική έκφραση μέσα από τη διαπραγμάτευση υλικών και συμβολικών ιχνών του παρελθόντος.
Διατυπωμένο περισσότερο ως ερώτημα παρά ως αίτημα ή κατάφαση το I Need A Hero θα επιχειρήσει να υλοποιήσει ένα πείραμα κάτω από πραγματικές συνθήκες. Επιλέγοντας καλλιτέχνες να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα σύνολα εικαστικής έκφρασης μέσα από ατομικές εκθέσεις, αλλά και να παράγουν νέα έργα σε συνεργασία με την ομάδα των επιμελητών του Κόδρα –και πάντα συνεχίζοντας εμφατικά τον θεσμό του Fresh για τους νέους δημιουργούς– δεν αξιώνουμε τίποτα παραπάνω από το να αφήσουμε το δικό μας συλλογικό αποτύπωμα, μία ακόμη πολύτιμη ύλη ανάμεσα στις άλλες.
Σας περιμένουμε από την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Μπέη Χαμάμ, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για να ανακαλύψετε τους ήρωες που ψάχνετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου