Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Περιήγηση σε καλλιτεχνικά δωμάτια... με ένα κλικ

Της Χριστίνας Ταρταμπούκα
Φωτογραφίες Σοφία Καναβού

Τα δωμάτια του Cyber Art Space

Στην εποχή της τεχνολογίας δεν θα μπορούσε να λείπει και από το φετινό Πεδίο Δράσης Κόδρα η έκθεση Cyber Art Space. Πρόκειται για μια διαδικτυακή έκθεση σύγχρονης τέχνης που στεγάζεται στο κτίριο εισόδου του στρατοπέδου. 

Κατερίνα Αθανασοπούλου: Apodemy


Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μπουν και να περιηγηθούν online σε τρισδιάστατα δωμάτια με τη χρήση του ποντικιού. Ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει τον χώρο και να τον δει από οποιαδήποτε οπτική γωνία επιθυμεί. Οι εικονικοί χώροι περιλαμβάνουν έργα τέχνης τα οποία συνθέτουν ένα πιο ελκυστικό τοπίο για τον επισκέπτη καλώντας τον να ανακαλύψει όλες τις πτυχές τους. 

Η έκθεση στο Πεδίο Δράσης Κόδρα


Ο τρισδιάστατος κυβερνοχώρος του Cyber Art Space προσεγγίζεται ως μια πραγματική διάσταση. Στόχος είναι να διερευνήσει τους τοίχους και τα λεπτά όρια που υπάρχουν μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού χώρου. Έτσι προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία και ένα ταξίδι στον κυβερνοχώρο μέσα από τρισδιάστατα online δωμάτια. Ο κόσμος που το επισκέφτηκε βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη την έκθεση. 

Kalos&Klio: Chamber of Vanitas 


Καλλιτέχνες της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η Κατερίνα Αθανασοπούλου, ο Νίκος Αλμπάνης, η Νίκη Χαλκιαδάκη και ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος. Την επιμέλεια έκαναν οι Μπάμπης Βενετόπουλος, Παναγής Κουτσοκώστας και Δημήτρης Μιχάλαρος. Το Cyber Art Space μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής. Μπορεί ο καθένας να το επισκεφτεί και διαδικτυακά στη σελίδα cyberartspace.net.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου