Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κρητική βραδιά με τους Χαΐνηδες
της Χαρίκλειας Στρίγγα
 

Το φεστιβάλ «παρά θίν αλός» θα φιλοξενήσει την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, μέσα στο πλαίσιο της εβδομάδας συναυλιών του, τους Χαΐνηδες. Στον χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι) θα παρουσιάσουν τις επιτυχίες τους από την αρχή του συγκροτήματος μέχρι και την τελευταία δισκογραφική τους δουλειά «Αγροτοκτηνοτροφικά & Μητροπολιτικά». 




Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1990 στο Ηράκλειο Κρήτης με βασικά μέλη τους Δημήτρη Αποστολάκη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, Κάλλια Σπυριδάκη, Μίλτο Πασχαλίδη και  Γιώργο Λαοδίκη. Το όνομα τους προέρχεται από την αραβική λέξη «χαΐν», που σημαίνει φυγόδικος, αυτός που γυρίζει στα βουνά. Η μουσική αυτή ομάδα έχει χαρακτηριστεί από έλληνες και ξένους μουσικούς κριτικούς ως ένα συγκρότημα που πρεσβεύει την κρητική φολκ μουσική. 



Τραγούδια για την επανάσταση, τη νοσταλγία, την αγάπη και την κρητική παράδοση, σε συνδυασμό με τον χορό και την ξεγνοιασιά των παιδικών χρόνων, συνιστούν αυτό που σήμερα είναι οι Χαΐνηδες. Μία μουσική συνάθροιση καλλιτεχνών που εκπροσωπούν την παραδοσιακή εγχώρια μουσική σε μία μοντέρνα εποχή, κρατώντας ανέγγιχτα κάποια στοιχεία και προσθέτοντας ορισμένα νέα.

  
Στη μουσική αυτή βραδιά θα πάρουν μέρος και οι "ΣΑΝ ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ", ένα ιστορικό συγκρότημα που μελοποίησε τον Καββαδία στο δίσκο του S/S IONION ο οποίος κυκλοφόρησε το 1986. Με μία νέα σύνθεση αλλά και την συμμετοχή ενός παλιού γνώριμου του συγκροτήματος, τον Ν. Χασάπη, θα παρουσιάσουν παλιά και νέα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου