Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εκθέσεις μέσα από τα μάτια των επισκεπτών
Της Χριστίνας Μπατσίλα
Φωτογραφίες Ευαγγελία Δάρδα

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων κάναμε μια βόλτα στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και ζητήσαμε από τους επισκέπτες να μας πουν τις εντυπώσεις τους από τις εκθέσεις που είδαν.


Η Κωνσταντίνα και η Ολγα παρατήρησαν την όμορφη αξιοποίηση του χώρου, ενώ από τα έργα που τους άρεσαν περισσότερο ήταν οι πίνακες των ηρώων, ειδικά τα έργα  «For Sale» και «Γυναίκα», που παρουσιάζει τη γυναίκα ως σούπερμαν, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που χρειάζεται να καταβάλει για να ανταποκριθεί στους πολλούς διαφορετικούς ρόλους της στη σύγχρονη κοινωνία.  


Η Μαριάννα συμπλήρωσε ότι θα επισκεφτεί και πάλι το Πεδίο Δράσης Κόδρα, για να ξαναδεί τους χώρους και τα έργα.

Στη Λευκή και το Γιάννη άρεσαν τα έργα της Ράνιας Μπέλλου με τα μολύβια και η διαδραστική εγκατάσταση the decay off του Αντώνη Παπαδόπουλου.

Για τον Κλεομένη μεγάλη σημασία έχει η κοινωνική διάσταση της αξιοποίησης του κτιρίου, που από στρατόπεδο έγινε χώρος που φιλοξενεί τέχνη. Συμπλήρωσε ότι οι επιμελητές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, η έκθεση έχει ολοκληρωμένη άποψη και είναι σωστά τοποθετημένη στα κτίρια.


Στο Σταμάτη και τη Μαρία έκαναν εντύπωση τα ασπρόμαυρα έργα, που είναι συγκριτικά περισσότερα από τα έργα με έντονα χρώματα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η εγκατάσταση με ξύλινο πάτωμα και κλαδιά στην έκθεση PANK!  Του Κώστα Χριστόπουλου.



Και ο Νίκος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση που ήταν πολύ καλή, μιας και δεν είναι η πρώτη χρονιά που επισκέπτεται το Πεδίο Δράσης Κόδρα, ενώ θεωρεί ότι η επιλογή των έργων είναι ιδιαίτερα εύστοχη για την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνικών φωνών της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου