Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Χάρης Έλεκτρον & Σια στο «Μελίνα Μερκούρη»
Της Λυδίας Ρακή




Το βράδυ του Σαββάτου το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", θα φιλοξενήσει μια ανατρεπτική συναυλία των Χάρη Έλεκτρον και Σια. Η συναυλία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον εξωτερικό χώρο του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, εξαιτίας όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών μεταφέρεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.
Το πάλαι ποτέ επιτυχημένο σεξτέτο,  βγάζει από το πατάρι τα σκονισμένα μουσικά του εργαλεία, τα ποιητικά του κατάστιχα και τα υπερηχητικά του ηλεκτρόφωνα και έρχεται να μας ξεσηκώσει με τις μουσικές του!


Μιλώντας γι’ αυτήν την τόσο ιδιαίτερη μουσική τους, έχουν ειπωθεί κατά καιρούς πολλά. Λέγεται ότι μοιάζει να ξεπηδά μέσα από ξεχασμένους εκλογικούς καταλόγους. Κάθε τραγούδι τινάζει από πάνω του τη ραδιενεργή σκόνη του στο επόμενο, και αυτό με τη σειρά του στο επόμενο, μέχρι να φτάσει σε σένα, αγαπημένε τους ακροατή, που περιμένεις αμέριμνος και φωσφορίζων στην άκρη του μπαρ... και είναι αυτή η ευλογημένη στιγμή που η μπάντα ανάλαφρη και πολύχρωμη, γίνεται ένα με το κοινό της μέσα από έναν ρυθμό Ρωσικού Μπαρόκ. Όπως αναφέρει και ο Γηραιός Δισκοκριτικός από το Ανατολικό Τιμόρ: «Μακάρι να υπήρχαν κι άλλες μπάντες σαν και δαύτους. Τότε θα πήγαινε ο κόσμος να παρακολουθήσει τους άλλους και θα άφηνε το Χάρη και τους γιους του στην ησυχία τους»
Το επιτυχημένο, λοιπόν, αυτό σεξτέτο,ανάμεσα στους αναρίθμητους δρόμους, τις λεωφόρους, τις δημοσιές και τους ασφάλτους του εξωτερικού που σημαδεύουν την ξέφρενη πορεία τους, κάνουν μία στάση στο αγαπημένο μας στρατόπεδο..

Μη χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να τους απολαύσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου