ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ

                                  Σχόλια των επισκεπτών για το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2013

των Νατάσα Δελερή και Χρήστου ΠατσάκαΦωτογραφία The F Studio Photography
Voula Goti
 

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα πλησιάζει στο τέλος του και εμείς δε θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τους επισκέπτες του για τη γεύση που τους άφησε το φεστιβάλ και για το ποια έργα ξεχώρισαν. «Εντυπωσιακό το Κόδρα, νομίζω γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο» δήλωσε ο Teddy R, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε το έργο “Εν εξελίξει” του Πάνου Ματθαίου, γιατί όπως ανέφερε «το στρώμα με ξεκουράζει».  Η Μελίνα Π. δε ξετρελάθηκε με τις εκθέσεις, ωστόσο ξεχώρισε την εγκατάσταση  “In Between Visible/Invisible του Κώστα Τζημούλη γιατί όπως σχολίασε «είναι η πιο προσιτή σε εμένα, γενικά πάντως τα Πλωτά Τείχη είναι πιο ευανάγνωστα». Ο Μιχάλης που κατοικεί στην Αθήνα, ήρθε για λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη και πρόλαβε να επισκεφτεί το Κόδρα. Εντυπώσεις; «Πρωτότυπη, προκλητική η έκθεση Αιδώ/Εδώ του Βασίλη Αμανατίδη, ενημερωτικό το έργο Εφημερίδες του Γιώργου Γύζη. Ξεχωριστή θέση για μένα έχει το έργο της Νανάς Σεφερλή, η σχολική αίθουσα που είναι χαμένη στη θάλασσα». Εκτός από αυτούς όμως που έρχονται από μακριά, υπάρχουν και αυτοί που επισκέπτονται το ΠΔΚ κάθε χρόνο. Ο Γιώργος Κ. σταθερός στο ραντεβού του με το Κόδρα και φέτος, περίμενε ότι η έκθεση θα είχε αμεσότερη σύνδεση με το θέμα, ωστόσο τον κέρδισε το έργο «“As inside as the eye can see” της Casilda Sanchez με τα μάτια. Γενικά με ελκύουν τα βίντεο». Η Σοφία Α. ήρθε κατόπιν προτροπής του φίλου της και δεν το μετάνιωσε. Το έργο “20.000” της Lana Cmajcanin είναι αυτό που της κέντρισε το ενδιαφέρον. «Τα αναλόγια είναι εντυπωσιακά, κάθε γυναίκα νομίζω θα ευαισθητοποιούταν» καθώς αναφέρεται στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών σε καιρό πολέμου.
     Εντυπώσεις επισκεπτών
Της Εβελίνας Συρίγου


Στο κλίμα των εγκαινίων συναντήσαμε τους πρώτους επισκέπτες του φετινού Action Field Kodra, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους μαζί μας. «Έως τώρα μου άρεσε πολύ η έκθεση, είδα ενδιαφέροντα εκθέματα και σκοπεύω να έρθω και τις επόμενες μέρες» είπαν μερικοί από αυτούς ενώ κάποιοι άλλοι ήταν περισσότερο ενθουσιασμένοι βρίσκοντας άριστη τη φετινή διοργάνωση.

 Ο κόσμος της Καλαμαριάς αγκάλιασε ιδιαίτερα αυτή την προσπάθεια διαδίδοντας το φεστιβάλ από στόμα σε στόμα γι αυτό και φέτος η προσέλευση ήταν αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι. Την παράσταση φάνηκε να έκλεψε η performance του Μιχάλαρου, στα πλαίσια του project Αιδώ/Εδώ του Βασίλη Αμανατίδη,  με τον κόσμο να παρακολουθεί εντυπωσιασμένος καθόλη τη διάρκειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου