Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014


Ομαδική έκθεση φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών
Της Ευαγγελίας Αρβανιτίδου



Έργο της Ελεάνας Παππά (υλικό καταλόγου)

Στα πλαίσια του Action Field Kodra, πραγματοποιείται η ομαδική έκθεση των φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ σε επιμέλεια του λέκτορα της σχολής Βασίλη Βασιλακάκη. Συνολικά 16 φοιτητές λαμβάνουν μέρος στην έκθεση η οποία παραμένει στη θεματική των ηρώων : “I need a hero Q: πολύτιμες ύλες  σε πολύτιμους καιρούς. Όλοι οι καλλιτέχνες είναι νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες από 21 έως 36 ετών οι οποίοι έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις αλλά και workshops σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τα υλικά που χρησιμοποιούν αποτελούν αντικείμενα καθημερινής χρήσης τα οποία θεωρούνται ευτελή όπως ξύλο, χώμα, πέτρες, πλαστικό και κλωστή τα οποία αποδεικνύονται θαυματουργά στην τέχνη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτούν άλλο νόημα. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται επίσης ποικίλουν, από τύπωμα σε χαρτί με οξυγραφία και λάδι σε καμβά, μέχρι project με κινούμενη ψηφιακή εικόνα.

Έργο του Κώστα Γκουρζτή (υλικό καταλόγου)

«Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αν και δεν είναι σπάνια υπάρχουν παντού, φαίνονται περίεργα όταν χρησιμοποιούνται στην τέχνη. Για παράδειγμα, το λουλούδι από αφρολέξ που υπάρχει, υποκινεί τους επισκέπτες να το πιάσουν για να καταλάβουν από τι υλικό είναι» μας εξηγεί ο Νάσος Κορακάς, εθελοντής του τμήματος λειτουργίας στον χώρο της έκθεσης.

Έργο της Σοφίας Κορκοριάδου (υλικό καταλόγου)

Οι φοιτητές και απόφοιτοι που συμμετέχουν στην έκθεση:

Ειρήνη Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Καραγιάννης, Γιάννης Κοτινόπουλος , Γιώργος Τόγιας, Έμη Τσούγκαρη, Νίκος Ταχμαζίδης, Κώστας Γκουρτζής, Σταυρούλα Δημοπούλου, Ιωάννα Σίβρη, Αιμιλία Κούφα, Ιωάννα Ταϊγανίδου, Φίλη Ολσέφσκι, Ελεάνα Παππά, Σοφία Κορκοριάδου, Άννα Τζώρτζη, Φίλιππος Παπαδόπουλος

Έργο της Φίλη Ολσέφκι (υλικό καταλόγου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου