Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Εγκαίνια της έκθεσης Ταυτοετερότητα

Των Κατερίνας Τσιουρή και Σταματίας Τσιτσανοπούλου
Επιμέλεια: Λευκή Δήμου και  Κατερίνα Τσιουρή
Φωτογραφίες: Σοφία Μαυροπούλου



Η έκθεση «Ταυτοετερότητα_Ident_Alter_Ity» με επιμελητές την Συραγώ Τσιάρα- διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Κ.Μ.Σ.Τ. και τον Θοδωρή Μάρκογλου- Ιστορικό Τέχνης, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό στις 17 Ιουνίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 5ης Μπιενάλε Θεσσαλονίκης. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης συνεργεί με το Πεδίο Δράσης Κόδρα, το Thessaloniki Pride και τον Δήμο Θεσσαλονίκης θέτοντας το ζήτημα του φύλου, με στόχο να ανιχνεύσουν και να παρουσιάσουν διαφορετικές εικαστικές μορφοποιήσεις ενός ζητήματος που αποτελεί και σήμερα πεδίο αντιπαράθεσης σε μια εποχή  κοινωνικο-πολιτικού αναβρασμού. 


Το Πεδίο Δράσης Κόδρα παρουσίασε την έκθεση «But Still In One Piece» με επιμελητές τον Δημήτρη Μιχάλαρο, την  Ανθή Αργυρίου και τον Παναγή Κουτσοκώστα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΠΔΚ μίλησε με το κοινό για αυτή την συνεργασία που στόχο έχει τη συγκρότηση δεσμών ανάμεσα σε διάφορους φορείς της πόλης και την ενεργοποίηση της συμμετοχικότητας.


Τα εγκαίνια της έκθεσης  Identalterity - Ταυτοετερότητα της Thessaloniki Biennale of Contemporary Art έκλεισαν θεαματικά με μία performance που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου. Η M My Me # 3 ήταν μια πρωτότυπη χορογραφία της Νατάσσας Παπαδοπούλου, η οποία εμπνεύστηκε την ιδέα, και της Στέλλας Δημητρακοπούλου. Υπό τον ήχο γνωστών ερωτικών κομματιών οι δυο γυναίκες με τη χρήση προτζέκτορα πρόβαλαν την εικόνα ενός γυμνού γυναικείου σώματος η μία πάνω στο σώμα της άλλης. Μέρος του θεάματος μετατράπηκε και το κοινό με τον προτζέκτορα να στρέφεται σε αυτό και την εικόνα να προβάλλεται στα σώματα τους. Η performance πραγματεύτηκε θέματα γυναικείας σεξουαλικότητας σε σχέση με την ψηφιακή εποχή.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου